A fost o perioada mare din viata mea in care am practicat la nivel profesionist breakdance-ul, mai exact 13 ani din care 11 ani la nivel intensiv.  Mai relavant decat timpul investit sunt bineinteles rezultatele:  impreuna cu formatia din care faceam parte (Out of Control) am luat la nivel national de 4 ori locul 1 cu tot grupul, de 3 ori locul 1 la 2 vs 2 si la o editie am luat locul 1 individual.  Locurile 2 si 3 sunt mai multe dar dupa cum stii sunt mai putin relevante.

Ce elemente m-au condus pe mine la aceste rezultate?

Obiceiurile!

In acest text vreau sa va impartasesc un obicei pe care l-am utilizat atunci, pe care il utilizez acum si in urma caruia am avut, am si cu siguranta voi avea rezultate mari in continuare.

Obiceiul se numeste: “Just Do It!”. De ce folosesc expresia in limba engleza?

Simplu: pentru ca l-am instalat in mintea mea.

De ce acest obicei?

Orice lucru pe care vrem sa-l obtinem este supus unui proces. In functie de marimea tintei dorite este determinata dificultatea procesului. Nu am avut de la inceput tinta de a deveni campion national. Prima tinta a fost sa stau in 2 maini, intr-o mana si in cap. Pe cat de simple par acum pe atat de dificile erau pentru mine la varsta de 14 ani.

Pe atunci nu constientizam ca ma supun unui process insa stiam un lucru: Just do it!

Fa-o! Si fa-o din nou si din nou si din nou si din nou! Si pentru ca functionam pe  Just do it, de fiecare data cand actionam descopeream alt pas din proces. Este important sa precizez ca ceea ce reuseam eu in 2 luni colegii mei reuseau intr-o saptamana. Deci talentul nu a fost de partea mea.

Uneori, daca ne adresam des intrebarea “Dar cum se face?” riscam sa nu intram in proces, sau cel putin asa a fost in cazul meu. N-am fost preocupat de cum se fac elementele de breakdance mai mult decat am fost preocupat de Just do it!

S-ar putea sa nu ma crezi, dar in momentele in care ma antrenam pentru concurs, antrenamentele nu mai erau o placere. Era o adevarata munca, multe vanatai, enorm de multe esecuri, enorm de multe motive de a renunta. Sa te antrenezi zilnic 4-5 ore si aparent sa nu evoluezi nu este deloc un lucru placut. Dar imi instalasem obiceiul Just do it! Cand o actiune este repetata saptamani la rand devine obicei, si cand devine obicei, crede-ma ca il faci in mod inconstient.

Devenisem un robotel care tot incerca anumite elemente de breakdance si nu puteam renunta tocmai datorita acestui lucru.

Rezultatul?

De fiecare data mi-am atins tinta si atingerea tintei ma conducea la o tinta si mai mare, bineinteles continuand cu acelasi Just do it!

Uitandu-ma acum la toti cei 30 de ani ai mei, observ ca cele mai mari rezultate ale mele se datoreaza acestui obicei: “Just do it!”.

Cand m-am inscris in John Maxwell Team, cand am hotarat sa devin membru Speakers Club, cand am organizat primul mastermind, cand am avut prima sedinta de coaching, toate aceste lucruri s-au intamplat datorita obiceiului “Just do it!”.

Cand iti stabilesti o tinta, probabil iti faci un plan de actiune si foarte bine faci. Din propria experienta iti garantez ca planul nu este exact cum il vezi la inceput. Uneori cand faci primul pas lucrurile nu stau asa cum ti-ai imaginat si pot aparea ganduri de renuntare. Nu, nu, nu, nu da valoare acestor ganduri ci doar mai fa o miscare si inca una si inca una si vei descoperi urmatoarea etapa.

Mesajul meu pentru tine draga citititorule este:

  1. Pune-ti tinte mari
  2. Stabileste ca primul pas al fiecarei etape este: Just do it!
  3. Actioneaza: Just do it!

In acest fel intri in proces, nivelul de constientizare asupra planului creste, si ghici ce?

Iti atingi tinta!

Lasa mai jos un comentariu cu care este actuala ta tinta ? Si care este urmatorul pas?

Acest articol a fost scris de Bogdan Gribincea special pentru Obiceiuri de Succes, pentru mai multe articole utile scrise de Bogdan, intrati pe www.BogdanGribincea.ro .

⬇Fa un gest frumos pentru prietenii tai! ⬇